Winkelketen Hunkemöller heeft aangekondigd per direct geen huur meer te betalen, aldus een artikel in het FD van vandaag. De keten heeft aangekondigd de betalingen pas weer te zullen hervatten ‘nadat de commerciële activiteiten weer zijn teruggekeerd naar normaal niveau’. De eigenaar van een filiaal in Den Haag stelt dat de gevraagde kwijtschelding hem enorm in de problemen brengt. De aflossing van zijn hypotheek mag hij wel even opschorten van ABN Amro, maar de termijnen zullen uiteindelijk toch betaald moeten worden. Zijn aanbod om de huur drie maanden op te schorten is afgewezen. Volgens een anonieme bron zijn het juist de grote ketens – waarvan je zou verwachten dat die wel ruimte hebben om zich wat schappelijker op te stellen – die er met gestrekt been in zijn gegaan en kwaad bloed hebben gezet. De eigenaar van een Hunkemöller-filiaal in Den Haag stapt naar de voorzieningenrechter om de winkelketen uit zijn pand te laten zetten.

bron: Financieel Dagblad 15 april 2020

SG MSc MA, gebiedsmanager en stedebouwkundige

Ik heb Marita Verkaik leren kennen als een intiatiefrijke, doortastende en energieke vakvrouw. Ik beveel haar van harte aan bij de afwikkeling van een grondtransactie en onderhandelingen over zakelijke rechten. ..

lees meer

MT (projectontwikkelaar/Taskforce Bouwagenda)

Marita Verkaik heb ik de afgelopen jaren leren kennen als een zeer betrouwbare, transparante en integere vrouw. Naast haar bekwaamheid van het vak is zij zeer innovatief en heeft een tomeloze energie. Zij laat zich inspireren door en gelden op diverse maatschappelijke thema’s waar wij de komende d..

lees meer

MN MSc, (ingenieursbureau en projectmanagement)

Ik heb Marita Verkaik in de afgelopen jaren leren kennen als een innovatieve, betrouwbare en uiterst integere en bekwame vakvrouw. Met een brede belangstelling zowel binnen als buiten haar vakgebied, zeker waar duurzaamheid en life cycle denken een grote rol spelen. Haar werkzaamheden worden zowel n..

lees meer

CCMR, proeve van bekwaamheid

She handled the negotiations well, encouraging the parties that a solution was possible within the day, alongside asking challenging questions. She conveyed proposals and counter proposals accurately... ..

lees meer

RE, provinciale overheid

lk heb Marita Verkaik leren kennen bij een casus waarin verschillende zakelijke rechten en gebruiksrechten botsten met economische belangen en dreiging van een rechtsgang. Mevrouw Verkaik heeft met haar professionele inbreng gezorgd dat partijen zonder rechtsgang de problemen hebben opgelost. Zij he..

lees meer